Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: johnas
Категория: Бизнес
Прочетен: 343241
Постинги: 285
Коментари: 43
Гласове: 248
Постинг
16.02.2012 12:39 - Застраховка "Живот"
Автор: johnas Категория: Бизнес   
Прочетен: 5427 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 27.01.2014 11:41


Застраховка върху собствен живот -

Предмет на тази застраховка е собствения живот, здраве и телесна цялост. Тази застраховка може да бъде сключена за случай на смърт, на доживяване и на загуба на трудоспособност.

Ако по време на действие на застраховката бъде увредено здравето или нарушена телесната цялост на застрахования , той има право да получи застрахователна сума в такъв процент, какъвто е процента на загубената трудоспособност в резултат на увреждането. В случай на смърт застрахователната сума се изплаща на наследниците на застрахования или на посочените в договора лица. Ако застрахования преживее крайният срок на договора, има право да получи определената в него застрахователна сума.

 

Ето и някои плюсове при сключването на този вид застраховка

  1. Още от първия ден на сключване на застраховката сте с покритие върху цялата сума. Ако сте застраховон върху 50 000 още от първия ден до последния сте застрахован за цялата сума на периода, независимо че не плащате пълната сума наведнъж.
  2. При доживяване от Застрахованото лице на срока на застраховката на посоченото/ите/ в полицата  ползващо/и/ се лице/а/ се изплаща застрахователната сума, включително и натрупаният до момента допълнителен доход от лихви и инвeстиции.
  3. Получавате натрупаната доходност за целия период , т.е парите ви се олихвяват всяка година
  4. Ако сте млад (до 30 г.), рисковият ви коефициент е нисък и реално внасяте с няколко процента по-малко, отколкото ще получите в края на срока на застраховката.
  5. Ако в момента сте здрав, то това е точният момент да се застраховате. Застрахователите не застраховат болни хора. Правете застраховката за максимално дълъг период например 25 г.
  6. Ако по време на застраховката претърпите някаква сериозна  болест или по-лека травма, вследствие на злопоука и ви е нужна адекватна финансова защита , застраховката живот има опция да поеме финансовото бреме било за операция, лечение или възстоновяване - това се предвижда при болничен престой над 3 /три/ дни. На Застрахованото лице вследствие на злопоука се изплаща дневни пари за целия период на болничен престой/включително и първите три дни/ Размерът на дневните пари е 5,10,20 евро според застрахователната сума по основният пакет.
  7. Спестовната застраховка живот ви осигурява при трайна инвалидност над 50% и повече, настъпила вследствие на злопоука през срока на полицата на застрахованото лице се изплаща пълната застрахователна сума по допълнитената застраховка /допълнителне пакет А/, спирате да правите вноски и в края на периода получавате цялата застрахователна сума. Изплатеното обезщетение за инвалидност не се приспада от крайната сума, която Застрахованото лице ще получи в края на срока на застраховката. Това се предвижда, за да може застрахованото лице да се лекува спокойно и в същото време да получи цялата застрахователна сума в края на периода . Тоест тази застраховка не ви осигурява само срещу риска смърт.
  8. Покритието по основната част/т.е не трябва да плащате допълнителна премия за това/ обхваща следните определени тежки заболявания - сърдечен инфаркт,операция "bypass" на коронарните сърдечни съдове, злокачествен тумор, мозъчен удар, хронично увреждане функция на бъбреците, транслатация на органи, мултиплена склероза, парализа,ослепяване -  при настъпването на която и да е болест от гореизброените през срока на застраховката на посочените в полицата се лица се изплаща застрахователната сума, включително и натрупаният до момента допълнителен доход от лихви и инвестиции.
  9. При смърт на Застрахованото лице вследствие на злопоука през срока на Застрахователния договор на посоченото/ите/ в полицата ползащо/и/ се лице/а/ се изплаща удвоената застрахователна сума по основният пакет, включително натрупаният допълнителен доход от лихви и инвестиции до момента на смъртта. Ако събитието не е вследствие на злопоука се изплаща само застрахователната сума, включително  и натрупаният допълнителен доход от лихви и инвестиции до момента на смъртта.
  10. Ако сте основният източник на доходи в семейството ви , Вашите близки ще бъдат защитени финансово ,дори ако ви се случи най-тежкото и непредвидимо.
  11. Не на последно място са данъчните преференции. До 10% от облагаемия доход се признават за разход, ако средствата са за покупка на полица по застраховка живот.

 




Гласувай:
2



1. zabavnata - О, чудесна тема!
16.02.2012 12:49
Според Вас коя компания предлага най-добри условия по тези застраховки? Имате ли идея какъв процент от хората в България имат финансова култура да направят разлика между депозит и застраховка? Не на последно място искам да ви попитам коя компания дава справка за всяка година от натрупаната допълнителна доходност към застраховката и реална ли е тя?
Благодаря Ви предварително!
Ани
цитирай
2. johnas - zabavnata
16.02.2012 14:46
Здравейте Ани,

Нямам представа за процента на хората с тази финансова култура, но предполагам че са най-много 10 процента от българите.
Не е проблем всяка компания да ви даде справка за доходността по полиците им всяка година - това е публична информация и смятам че е достоверна.Въпросът е вашият правилен избор и да сте убедена в него . Мога само кажа да не се доверявате на български застрахователни компании. Ако се нуждаете от повече информация мога да бъда от полза :–)
цитирай
3. zabavnata - johnas
16.02.2012 18:30
Аз съм убедена, че всеки човек трябва да се застрахова.

"при трайна нетрудоспособност над 50% спирате да правите вноски и в края на периода получавате цялата застрахователна сума." При "Алианц" това условие важи за трайна нетрудоспособност над 30% . Според мен идеалната комбинация е пакет от застраховки: Живот + допълнително здравно осигуряване + инвестиция за доходност . Точно в този ред!
Вашето мнение?
цитирай
4. johnas - zabavnata
16.02.2012 22:17
Наистина е така - разликата в процента на трайна неработоспособност между Алианц и в случая Grawe. За да бъда максимално обективен мога да отбележа – при Алианц тази опция е в основният пакет/не се заплаща допълнителна премия/ и се изплаща на застрахования процента над 30 и клиента спира да плаща застрахователни премии до края на застраховката и накрая получава цялата застрахователна сума.
Grawe определя тази опция в допълнителният пакет и се изплаща 100 % от застрахователната сума на клиента, независимо колко над 50% е установената инвалидност/нетрудоспособност/ плюс доходност, натрупана до момента на злополуката и в края на периода се изплаща отново цялата застрахователна сума. Следователно имаме 2х100 % обезщетение – при желание на застрахования се заплаща допълнително между 20-30 евро годишно за тази възможност.
При Алианц обаче няма покритие на тежки болести по точка 8 /по-горе/. Подобна опция за болести съществува в полицата на Алианц, но в допълнителният пакет, който в случая е само възможност срещу заплащане на съответна сума.
Всяка застрахователна компания има не само един вид полица “живот”. Обикновено се предлагат няколко такива. И сега няма как в този формат да изчерпим всички варианти. Благодарение на вас успях да прецизирам нещата по-горе в различните възможности - а те са много както виждате.
Комбинацията Живот + допълнителни пакети/здравно осигуряване,злополука / и доходност има при повечето компании. Така се получава 3 в 1 без кой знае какви специални способности.
Въпросът какъв е баланса между това което се предлага на пазара в различни комбинации и това което устройва застрахования. Точно зад този баланс стои "индивидуалната застраховка живот" и клиента решава кое най-много го устройва в дългосрочен план. Най-важният в случая е клиента.Той знае най-добре кое му пасва, а всички останали се опитват да отгатнат и удовлетворят нуждите му.
цитирай
Търсене

Архив
Блогрол
1. Застраховка "Живот"
2. Застраховка "Живот" и "Злопоука"
3. Договор за застраховка
4. Запис на заповед
5. Придобивна давност между съсобственици
6. Продажба на съсобствен имот
7. Отстраняване на грешки и непълноти в кадастрални планове
8. Етажна собственост
9. Изменение на договора , поради стопанска непоносимост
10. Право на строеж
11. Присъдена издръжка деца
12. Банков влог/депозит/
13. Неустойка
14. Форсмажор
15. Договор за консигнация
16. Франчайзинг
17. Банков кредит
18. Давност дългове - парно, ток и вода
19. Развод по взаимно съгласие
20. Незаконен строеж
21. Запис на заповед
22. Проверка тежест имот
23. Осиновяване
24. Заличаване на фирма
25. Парите - в банка или в Застраховка "Живот"
26. Имотни обяви - Опасности
27. Кредити и депозити също се наследяват
28. Промяна на лично , бащино и фамилно име
29. Рекламация при покупка на продукт
30. Бързите заеми с големи такси