Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: johnas
Категория: Бизнес
Прочетен: 342622
Постинги: 285
Коментари: 43
Гласове: 248
Постинг
15.02.2014 09:00 - Секретен меморандум за работодателите
Автор: johnas Категория: Новини   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.03.2014 12:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вие искате вашите служители да бъдат незаменими.

Наистина ли? В крайна сметка, ако те са линчпини, трябва да се отнасяте по-добре с тях. Да им плащате по-справедливо. Няма да можете да ги уволнявате набързо и по произволни причини, знаейки колко е лесно да бъдат заменени с всички онези хорица, наредени на опашка пред вратата ви.  Линчпинът представлява заплаха за методичното изпълнение на вашите планове, защото той е крайно необходим. Оказва се , че линчпинът има власт!

   Разбира се, няма незаменими хора, защото с времето някой друг може да бъде обучен да заеме мястото на вашия линчпин служител.  Но точно в момента да знаете, че трябва да сте зависим от някого, е плашещо чувство. Той не само има власт, но може да ви остави в небрано лозе. Ето това не сте го учили в училище!

   Но има и печеливш подход/всъщност дори два/

   Първо, проумейте, че вашата конкуренция е създала безлична машина досущ като вашата. И когато клиентите имат избор между две безлични опции, те избират по-евтината, по-бързата и по-директна опция.  

Ако искате да се стичат към вас, примамливо е да се втурнете в състезанието към дъното на ценовата диаграма. Там обаче няма и много място за печалба...

   В свят , в който неумолимо се е устремил в състезание към дъното вие губите, ако също се втурнете надолу. Единствения начин да спечелите е да се втурнете нагоре, към върха.

   Когато вашата организация стане по-хуманна , по-забелижима, по-здраво стъпила на краката си и вероятно по-склонна да се свързва директно с клиентите, тя става незаменима.  Същото нещо, което прави вашия служител незаменим, прави и ВАС незаменими. Организация от незаменими хора, вършещи значима работа, е забележима, печеливша и назаменима сама по себе си.

   Второ , хората, които работят за вас, тези, на които вие сте дали свободата да бъдат творци, ще се издигнат на ниво, каквото не сте си и представяли. Когато служителите осъзнаят, че те не са колелце в машината, лесно заменяща се резервна част или стока, те приемат предизвикателството и израстват. Те произвеждат повече от това , което им плащате с нещо, което струва повече пари. Те правят повече от това, което получават като заплащане, сами по своя инициатива, защото ценят качеството и заради него самото и желаят да вършат свястна работа. Всичко друго им се струва интелектуално нечестно и пилеене на време. В замяна вие им давате свобода, отговорност и уважение, които са безценни.

  Можете да бъдете сигурни, че в отговор на вашите безценни дарове линчпините във вашия персонал няма да злоупотребят със своята власт.  Всъщност те дори ще работят още по-усилено, ще стоят до по-късно и ще произведат повече, отколкото им плащате. Защото всеки човек е личност, защото всички хора копнеят за връзка и уважение.




 


Сет Годин




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

Архив
Блогрол
1. Застраховка "Живот"
2. Застраховка "Живот" и "Злопоука"
3. Договор за застраховка
4. Запис на заповед
5. Придобивна давност между съсобственици
6. Продажба на съсобствен имот
7. Отстраняване на грешки и непълноти в кадастрални планове
8. Етажна собственост
9. Изменение на договора , поради стопанска непоносимост
10. Право на строеж
11. Присъдена издръжка деца
12. Банков влог/депозит/
13. Неустойка
14. Форсмажор
15. Договор за консигнация
16. Франчайзинг
17. Банков кредит
18. Давност дългове - парно, ток и вода
19. Развод по взаимно съгласие
20. Незаконен строеж
21. Запис на заповед
22. Проверка тежест имот
23. Осиновяване
24. Заличаване на фирма
25. Парите - в банка или в Застраховка "Живот"
26. Имотни обяви - Опасности
27. Кредити и депозити също се наследяват
28. Промяна на лично , бащино и фамилно име
29. Рекламация при покупка на продукт
30. Бързите заеми с големи такси